lørdag 14. juni 2014

Chartwell & Winston Churchill!

I går da Jake hadde en sjelden dag fri fra jobb, hadde vi bestemt at vi skulle ta oss en tur til Chartwell, Winston Churchills hjem ikke langt unna leiligheta til Jake. Når jeg sier at vi hadde bestemt, er det vel mer jeg som har bestemt, og han som må bli med, hehe. Jeg tvang han ikke altså, lover :)

 Chartwell er eid av National Trust, som eier veldig mange hus, eiendommer og slott rundt omkring i Storbirtannia. De hjelper til slik at severdigheter som dette huset og mange, mange andre steder kan fortsette å være åpne for besøk! Inngangsprisen for både hus og hage var rundt 13 pund, men vi var så heldige å få låne National Trust-kortet til foreldrene til Jake, så vi kom inn gratis :) Anbefaler å sjekke ut http://www.nationaltrust.org.uk for å finne severdigheter om det er noen som skal på ferie til Storbritannia! Det er så mye fint å se og oppleve her utenom London! Føler når nordmenn drar Storbritannia, spesielt England, så er det enten London eller på fotballtur. Vil bare informere om at det er så utrolig mye annet fint her også! :)



I hagen og rundt om ved huset var det veldig grønt og fint, og rundt omkring var det kjempestore rabarbara-klynger. Ellers var hagen veldig fin og koselig, med masse folk på pledd overalt og små barn løpende rundt. For å komme inn i huset, måtte du ha en timed-billett. Det betydde ganske enkelt at med vår billett kunne vi gå inn i huset på en bestemt tid, men ikke før eller etter. Det var nok fordi veldig mange vil innom huset, og for at de skal ha kontroll på alle som er innom :) Vi kom dit ca. 11, og hadde ikke adgang til huset før 12.15, så mens vi venta slo vi ihjel litt tid i den pene hagen og slappet av i sola. Det var så utrolig varmt i hele går, så etter ei stund fant vi en plass i skyggen.

Nabohuset var også veldig fint! Er ikke sikker på om det huset her hørte til eiendommen, men tror ikke det gjorde det.






Det var også søte, små markjordbær i bedene nedenfor huset. Tviler på at det var lov, men jeg måtte ta meg noen smakebiter, hihi. Jake ble faktisk ganske overraska over at det i det hele tatt var markjordbær der, tror ikke han har sett det i England før.








Det var en egen rosehage der også, som var anlagt av kona til Winston Churchill - Lady Churchill.


Det var en superfin og koselig dag, anbefales absolutt å besøke Chartwell! Det var noe eget og spesielt å gå rundt der en av de mest betydningsfulle statsministre har gått rundt og bodd. I huet var det mange bøker overalt, en god del skrevet av Churchill selv. Det var utrolig interessant og spennende å se. Det var ikke lov til å ta bilder inne i huset, derfor så mange bilder fra hagen, fordi de fleste av gjenstandene var det ikke National Trust som eide, og derfor kunne ikke de tillate at det ble tatt bilder av det siden de ikke hadde rettighetene på gjenstandene. Noe som er helt forståelig med tanke på hva som befant seg inne i huset. Noe av det jeg fant mest interssant var musemsbiten på øverste etasje. Der var det stilt ut mange bilder av Churchill og andre viktige person opp gjennom årene, som Kong George VI, dronningmoren, dronning Elizabeth, Roosevelt og Stalin blant andre. Det var også utstilt flere gaver som Churchill mottok gjennom sitt liv, mange "freedom of city"-gaver blant annet, og andre utmerkelser. Men gaven som fanget min oppmerksomhet mest var to krystallboller, en til Churchill og en til kona, fra ingen ringere enn Josef Stalin! Det var nesten en litt surealistisk opplevelse å se. Flere av Churchills uniformer var også stilt ut, noe som var veldig interessant å se :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar